PVC Folie

 

Hvis du vælger at bruge bassinfolie i dit havebassin, skal du sørge for at købe et produkt af højeste kvalitet.

 

Når først havebassinet er etableret er det mere end svært at udskifte folien.

 

Derfor er vort bedste råd til dig: Sats på en kvalitetsfolie fra en anerkendt faghandel.

Ved anlæg af et havebassin er bassinfolien uden tvivl det mest fleksible materiale. Du bestemmer selv både form og dybde på dit havebassin og uanset om det gælder et lille prydbassin eller et avanceret koi-anlæg har MiniZoo materialet.

Til større havedamme anbefaler vi gummifolie.

Til mindre bassiner under 10 m2 er vores PVC dug tilstrækkelig, den er fremstillet af ikke-genanvendt materiale, hvilket garanterer en stabil folie.

Tykkels:0,5 mm

Farve: Sort

Garanti: 10 år

UV: Stabiliseret

Gennem de senere år er der kommet mange nye foliemærker på markedet og det kan være svært at vurdere kvaliteten. Foretag en test ved at tage en kuglepen og trykke den mod folien. Er det en god kvalitet sker der ingen eller kun ringe misfarvning under trykket og bulen forsvinder hurtigt. Hvis det er en dårlig kvalitet bliver folien meget lys under tryk og bulen forbliver helt eller delvis i folien.

Sådan anlægger du et bassin med folie trin for trin:

Start med at beslutte hvad du vil have i bassinet, skal det være med fisk og/eller planter eller uden noget.

 

Inden du sætter spaden i jorden bør du tænke på, om du først og fremmest vil prioritere planterne, for så bør du sørge for at lave forskellige niveauer som plantehylder. Vil du have fisk i bassinet, må du sørge for et dybt hul i bassinet på mindst en meter og med en ikke for lille diameter. Hullet er vigtigt for fiskene om vinteren, hvor du kan risikere at bassinet fryser til.

 

Når du har bestemt dig for bassinets former og mærket det op, er det tid til selve gravearbejdet. Start med det dybe hul og fortsæt derefter med de forskellige niveauer. Plantehylderne skal være ca. 15-25 cm brede og den øverste sumpzone skal være mindst 10 cm dyb.

 

 

bygg damm 1

 

For at beskytte bassinfolien mod slitage nedefra, anbefaler vi at du bruger fiberunderlag. Fjern alle sten, rødder og grene inden du lægger fiberunderlaget ud.

Læg derefter bassinfolien ud, enten pvc eller EPDM gummifolie.

 

bygg damm 2

 

Fastgør folien med nogle sten som vist på billedet (behøves ikke når det gælder gummifolie, da den selv falder til efter underlagets form) Fyld vand i bassinet og sørg for at aflæse din vandmåler før og efter, så ved du altid hvor mange liter vand der er i bassinet.

 

bygg damm 3

 

Når bassinet er fyldt tilsættes Bassinstart eller Bio stabil. Hvis du ønsker fisk i bassinet er det også godt at sætte et par f.eks guldfisk i, de er med til at skabe den rette bakterieflora.

 

bygg damm 4

© www.minizoo.dk