Havedamsplanter og -potter

En smuk havedam er ofte kendetegnet ved den bevoksning, du vælger at have i og omkring den. Det er nemt at plante smukke blomster og grønne planter, f.eks. i potter både omkring dammen og nede i den. Med tiden opnår du en naturlig bevoksning omkring havebassinet, som fryder øjet, og som gør det til et rent paradis for fiskene. Her på siden finder du alt inden for havedamsplanter samt potter til at plante dem i. Spørg, hvis du leder efter noget specifikt – så kan vi med al sandsynlighed hjælpe.

Havepotter

Hvad skal jeg plante i havedammen?

Der er mange forskellige planter at vælge imellem, når det gælder tilplantning af havedammen. Her på siden finder du åkander, siv og mange andre smukke haveplanter, der trives fortrinligt i kanten af din havedam. Når du modtager planterne, står de som regel i en lille plastpotte. Den skal du huske at fjerne, før du sætter planten i jorden – gerne så hurtigt som muligt, da de nemt udtørrer.

Planter du f.eks. siv, kan fiskene gemme sig mellem dem, så en modig fiskehejre eller øvrige sultne fugle ikke kan få fat i den. Brug gerne havedamspotter sammen med hessiannet og jord og ler. På den måde står planterne beskyttet, så fiskene ikke kan få fat på rødderne, før planterne får godt fat i jordbunden og dermed bedre kan klare at blive nippet af.

 

Havedamspotter

Som hovedregel skal du, som nævnt ovenfor, fjerne den plastpotte, planten står i ved modtagelse. Der er dog undtagelser, når det gælder plastpotter, og det er, når du planter noget i selve havedammen. Potterne, som du finder her på siden, er særligt udviklet til udplantning i selve havedammen, da de beskytter leret og jorden og samtidig holder sultne og nysgerrige fisk væk fra planternes skrøbelige rødder.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund