Pumper til saltvandsakvarier

På denne side finder du en oversigt over akvariepumper, der er særligt velegnede til saltvandsakvarier. Vi har et bredt udvalg af cirkulationspumper, løftepumper, skummer pumper og luftpumper – alt, hvad der skal til for at gengive de naturlige forhold i havet eller som de fleste akvarister tænkrer på, ved revet.

Hvad skal der bruges til et saltvandsakvarium ?

Til et saltvandsakvarium skal der være minimum 20-25 gange i timen af volumen, dvs er saltvandsakvariet på 1000 Liter skal der bruges 20000-25000 Liter i timen i cirkulation. Til cikulationstallet skal medregnes, hvis man har en løftepumpe i sumpen, der også flytter vand op i akvariet og dermed også laver cirkulation. En lyftepumpe i sumpen skal være på 8 gange i timen af akvairets volume, dvs på et 1000 Liters akvarium med sump skal løftepumpen fra sumpen være på 8000 Liter. Man kan selvfølgelig altid øge cikulationen hvis fiskene man har valgt kræver mere. 

Når man så har 8000 Liters cikulation fra sumpen op i akvariet mangler vi 17000 liters cirkulation oppe i akvariet. Dette klarer man ved at isætte en eller to  cirkulationspumper som gerne skal sættes så de levende sten ikke bryder cirkulationen, men den kommer rundt i akvariet.

Cirkulations Pumper

Løftepumper

Skummer Pumper

Akvariepumpens funktion i saltvand

Pumpen er blodet i saltvand, og skummeren er hjertet. Det er vigtigt at cirkulationen kommer forbi filteret og ned i skummeren. Derfor er pumpen og skummeren noget af det første, du bør tænke på, når du overvejer at blive saltvandsakvarist. Det er nemlig de dele, der gør, at vandet bliver iltet og holdt klart og rent.

Fisk og koraller behøver cirkulation og fjernelse af affaldsstoffer, eller vil de ikke trives. Husk imidlertid også at skifte vand jævnligt – i et saltvandsakvarium er tommelfingerreglen, at omkring 15-20 pct. af saltvandet bør udskiftes med nyt saltvand i løbet af en måned. Det er så op til dig, om du foretrækker at udskifte en smule vand hver uge eller lidt mere hver anden uge.

 Tjek pumpen og skummeren, hver gang du har skiftet vand. Sørg for at skummeren altid er ren og fin, dermed er den altid optimeret til at kunne klare en forurening fra fiskene, når de har fået mad. 

 

Cirkulation i saltvandsakvariet

I saltvandsfisk's naturlige omgivelser – havet – er der altid masser af bevægelse. Bølger, vandstrømme mv., som er en god idé at forsøge at efterligne i akvariet. Som udgangspunkt skal vandvolumen cirkuleres 15 gange i timen. Det er de færreste pumper, der kan klare jobbet alene, så alt efter dit akvariums opbygning, kan du supplere med en eller flere pumper. Det kan være enten udvendige eller indvendige løftepumper, eller bare cirkulationspumper, hvis du ikke har en sump. Er du meget ambitiøs med dit akvarium, kan du styre og simulere den naturlige bølgeeffekt på revet med en akvariecomputer eller en cirkulationspumpe der har bølgeeffekt.

Luftpumper til saltvandsakvariet

En luftpumpe giver akvarievandet en ekstra tilførsel af ilt. Luftpumpen er særlig god, hvis vandet bliver varmere, for her forsvinder ilten også. Et optimalt iltindhold i akvariet giver fiskene energi og de vil trives. Normalt er det ikke nødvendigt med en luftpumpe til saltvandsakvarier da skummeren tilfører meget ilt til vandet. Men har du alligevel brug for en evt til en luftdreven skummer så er de under luftpumper. 

Spørg os til råds

Hvis du har spørgsmål til pumper til saltvandsakvariet – hvilken en du skal vælge, hvilke der passer bedst til dit akvarium – er du altid velkommen til at kontakte os. Hos MiniZoo bliver du altid betjent af kompetent og imødekommende personale, der ved, hvad han eller hun taler om. God fornøjelse!

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund