Havedamsfoder

Uanset om du har koier, guldfisk, slørhaler, stør eller øvrige typer havedamsfisk, så finder du det foder, du skal bruge, her hos MiniZoo. For at gøre det endnu nemmere for dig, kan du også få hele menuer, der består af flere forskellige fodertyper, der er blandet, så der er foder til flere størrelser og/eller typer af fisk i én spand. Vi fører forskellige typer af foder, herunder guldfiskefoder, koi- og guldfiskefoder (menuer), koifoder og størfoder, og du kan også få diverse tilbehør til fodringen, f.eks. foderautomater. Se nærmere på de forskellige fodertyper i kategorierne herunder.

Foderautomat

Guldfiskefoder

Koifoder

Størfoder

Sådan fodrer du dine havedamsfisk

Som beskrevet ovenfor findes der mange forskellige typer foder til havedamsfisk. Det skyldes, at der er mange forskellige fiskearter, og det varierer fra art til art, hvilket foder de har behov for, samt hvilket tidspunkt på året det er. Nogle fisk har stort behov for protein, mens andre fisk ikke har tilnærmelsesvist det samme behov. Bemærk, at fisk ikke er kræsne og som regel spiser, til der ikke er mere – nærmest uanset hvad du giver dem. Det betyder dog ikke, at du ikke skal sørge for, at fiskene får foder, der er korrekt sammensat – foderet sikrer nemlig, at fiskene vokser og holder sig sunde og smukke.

 

Sådan fodrer du dine havedamsfisk, når det er koldt

Som tommelfingerregel gælder det, at alle havedamsfisk har behov for foder med ekstra energi i foråret, når vandtemperaturen bliver omkring 8 grader, og igen i efteråret, før vandtemperaturen daler. Det sikrer, at fiskene tanker op på mad og dermed ruster sig til at klare en overvintring i havedammen. Fiske spiser typisk mere, når vandet er varmt, end når det er koldt – primært fordi de lune måneder byder på godbidder som insekter og smådyr. Naturen har derfor gjort, at fiskenes stofskifte er lavere om vinteren, og ryger op på normalen igen til foråret.

 

Pas på ikke at overfodre

Som nævnt spiser fisk stort set alt – og de spiser gerne, til der ikke er mere. Det øger risikoen for overfodring, hvilket ikke bidrager positivt til dine fisks sundhed. Man siger, at fiskene bør have spist op, når der er gået to minutter; Alt, hvad der er tilbage derefter er for meget. Fodr gerne 1-2 gange om dagen i foråret og efteråret, og 3-4 gange om dagen i løbet af sommeren. Om vinteren, når vandet er koldt, bør fodringen af de mindre havedamsfisk indstilles, mens stør kun bør fodres et par gange om ugen.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund