Gummi folie

 

Hvis du vælger at bruge bassinfolie i dit havebassin, skal du sørge for at købe et produkt af højeste kvalitet.

 

Når først havebassinet er etableret er det mere end svært at udskifte folien.

 

Derfor er vort bedste råd til dig: Sats på en kvalitetsfolie fra en anerkendt faghandel.

Ved anlæg af et havebassin er bassinfolien uden tvivl det mest fleksible materiale. Du bestemmer selv både form og dybde på dit havebassin og uanset om det gælder et lille prydbassin eller et avanceret koi-anlæg har MiniZoo materialet.

 

Vores gummifolie anbefales af flere miljøorganisationer, er ISO 9002 miljøcertificeret og fremstillet specielt til havebassiner med både plante- og dyreliv. Den afgiver garanteret ingen giftstoffer, til forskel fra forskellige geomembraner og tagduge, der kan være tilsat anti-svampestoffer. Spørg efter MiniZoos pondliner, hvis du vil være helt sikker.

Greenseal gummifolie, med 30 års garanti, er den bedste bassinfolie på markedet. Den fås i 0,8 og 1,0 mm. tykkelse og er stabiliseret så den er helt resistent mod UV stråling fra solen. Gummifolien bliver ikke påvirket af varme eller kulde og er meget nem at arbejde med. Den er svensk produceret, opfylder alle miljøkrav og er testet gennem mange år.

Vægt

1,2 kg/m2

Materiale

EPDM Gummi

Farve

Sort

Strækkeevne

mindst 300%

Derfor er vores gummifolie den bedste når man skal anlægge bassin:
– Garanteret giftfri.
– Indeholder ingen skadelige stoffer.
– Elastisk (300%).
– Tåler kulde ned til -45 grader.
– Elastisk selv ved minusgrader, dog lidt mindre end ved plusgrader.
– Påvirkes ikke af solens UV stråler dvs. at den er UV resistent.
– 0,8 eller 1,00 mm tyk, hvilket gør folien stærk med minimal mekanisk påvirkning.
– Nemt at lægge, følger underlagets kontur uanset underlag og temperatur.
– Findes som standard i op til 14,98 meters bredde.
– 30 års garanti.

Vi anbefaler stærkt Greenseal gummifolie. Greenseal leveres i bredder fra 1,7 m op til 14,98 meter i bredden. Der er 25 meter på en rulle

Det er også muligt, for en lidt højere kvm-pris, at bestille på specifikke mål på op til 1000 kvm.

Sådan anlægger du et bassin med folie trin for trin:

Start med at beslutte hvad du vil have i bassinet, skal det være med fisk og/eller planter eller uden noget.

 

Inden du sætter spaden i jorden bør du tænke på, om du først og fremmest vil prioritere planterne, for så bør du sørge for at lave forskellige niveauer som plantehylder. Vil du have fisk i bassinet, må du sørge for et dybt hul i bassinet på mindst en meter og med en ikke for lille diameter. Hullet er vigtigt for fiskene om vinteren, hvor du kan risikere at bassinet fryser til.

 

Når du har bestemt dig for bassinets former og mærket det op, er det tid til selve gravearbejdet. Start med det dybe hul og fortsæt derefter med de forskellige niveauer. Plantehylderne skal være ca. 15-25 cm brede og den øverste sumpzone skal være mindst 10 cm dyb.

 

 

bygg damm 1

 

For at beskytte bassinfolien mod slitage nedefra, anbefaler vi at du bruger fiberunderlag. Fjern alle sten, rødder og grene inden du lægger fiberunderlaget ud.

Læg derefter bassinfolien ud, enten pvc eller EPDM gummifolie.

 

bygg damm 2

 

Fastgør folien med nogle sten som vist på billedet (behøves ikke når det gælder gummifolie, da den selv falder til efter underlagets form) Fyld vand i bassinet og sørg for at aflæse din vandmåler før og efter, så ved du altid hvor mange liter vand der er i bassinet.

 

bygg damm 3

 

Når bassinet er fyldt tilsættes Bassinstart eller Bio stabil. Hvis du ønsker fisk i bassinet er det også godt at sætte et par f.eks guldfisk i, de er med til at skabe den rette bakterieflora.

 

bygg damm 4

© www.minizoo.dk