Terrarie

Et terrarium er en type indhegning, der bruges til at huse planter eller dyr, typisk i et kontrolleret miljø. Den kan være lavet af glas eller andet gennemsigtigt materiale, og den er designet til at tillade lys og luft at komme ind, samtidig med at den giver beskyttelse og et stabilt miljø for planterne eller dyrene indeni.

Terrarier kan bruges til at skabe miniatureøkosystemer eller til at skabe et levested for dyr, der ligner deres naturlige miljø. De kan være små nok til at passe på et skrivebord eller bord, eller de kan være store nok til at fylde et rum. Terrarier bruges ofte til at holde og observere små kæledyr, såsom krybdyr, padder og insekter, men de kan også bruges til at dyrke planter.

At holde terrarie er en stor trend og passion for mange, som vi selvfølgelig deler her på MiniZoo. Alt, hvad der kan krybe og kravle, er vildt fedt. Nedenfor ser du vores store udvalg af terrarier, krybdyr, foder til krybdyr – ja, alt hvad du skal bruge til din hobby. Og kan du ikke finde det, du leder efter, må du endelig kontakte os, for så kan vi muligvis skaffe det hjem til dig.

Dekoration til terrarier

Foder til terrariedyr

Foderskåle og vandskåle til terrarier

Huler til terrarier

Krybdyr

Terrarielys og -varme

Terrarieplanter

Terrarier og terrarielamper

Tilbehør til terrarier

Krybdyr

Der findes mere end 6.000 forskellige krybdyr i verden, som er fordelt mellem krybdyrenes fire underarter: krokodiller, slanger og øgler, skildpadder og tuataraer, som ligner øgler, men hverken har trommehinder, mellemører eller tænder og kan leve i op til 100 år. Slanger og øgler er uden sammenligning den største artsgruppe af krybdyrene med hele 7.558 arter imod 294 arter af skildpadder, 27 arter af krokodiller og kun 2 tuataraer, og slanger og øgler er da også den gruppe af kæledyr, der er mest populær, når det kommer til at holde krybdyr i terrarium.
Krybdyrenes kropstemperatur følger omgivelsernes temperatur; det vil sige, de er koldblodet eller det, man kalder vekselvarme. Herudover har de typisk skæl og lægger ofte æg, som også er med til at karakterisere gruppen af krybdyr.


Hvordan holder jeg krybdyr?

Er det første gang, du skal købe et terrarie, er det en rigtig god idé at tage en snak med os om, hvordan du giver dine dyr de bedste levevilkår, og ikke mindst hvilke dyr der passer bedst til dine behov. Det er de færreste førstegangskrybdyrejere, der ved ret meget om kamæleoner eller slanger, så lidt hjælp og gode råd er ofte velkomne. Du kan ikke købe krybdyrene online, men kun få et overblik over vores store udvalg, da vi ikke sender levende dyr med posten. Derfor skal du ned i en af vores butikker, hvor vi ved samme lejlighed kan tage en snak om dine behov. Og leder du efter nogle krybdyr, som du ikke lige kan se her på siden, kan vi sandsynligvis skaffe dem til dig alligevel. Så spørg endelig.

 

Terrarieplanter og terrariehuler

Du skal skabe et miljø i dit terrarie, der så vidt muligt minder om det sted, dit krybdyr ville leve i den vilde natur, og det er selvfølgelig vigtigt, du bruger de rigtige terrarieplanter, så de ikke er giftige for dit krybdyr og giver det rette naturlige liv i terrariet. Her på MiniZoo sælger vi både levende planter og plastikplanter, men spørg os endelig til råds, hvis du er i tvivl om, hvilke der passer bedst til dit drømmeterrarie.

Du kan også finde huler til terrarier – enten almindelige huler eller tunnelhuler – alt efter, hvor stort behovet for et gemmested er for dit krybdyr.

 

Foder og foderskåle til terrarier

Ligesom med andre kæledyr er det alfaomega, at dine krybdyr får det rigtige foder, hvad enten det er tørfoder, foder fra frost eller levende foder. Og vær opmærksom på, at nogle krybdyr kan være temmelig kræsne, så du altså kan være nødt til at give dem præcis det foder, de efterspørger. Sådan er det fx med nogle slanger, der sagtens kan gå i sultestrejke i mange måneder, hvis det er det forkerte foder, du serverer for dem. Spørg os endelig til råds, hvis du er i tvivl. Spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt, når det kommer til foder til krybdyr.Hvordan skal jeg fodre mit krybdyr?


Alle krybdyr skal have specifikt foder, der er beregnet til deres levekrav. Foderet skal indeholde vitaminer og kalk i en korrekt afstemt mængde til dit krybdyr. Holder du slanger, skal du fodre med mus eller rotter til næsten alle typer af slanger. Vi fodrer alle vores mus og rotter med et premium hovedfoder, så vi sikrer, at vores foderdyr indeholder alle nødvendige vitaminer og giver herudover kalktilskud til vores slanger og varaner. Levende mus og rotter kan kun købes i vores butikker, de sendes selvfølgelig ikke. Foderdyr på frost sendes hver dag. Holder du varaner eller agamer, skal du bruge levende foder som fårekyllinger eller græshopper, så der skal du huske at købe et vitamin og kalkpulver, der separat skal overdrysses dine købte foderdyr, hvilket sikrer optimale vilkår for dine krybdyr. Vi sender levende græshopper, fårekyllinger, melorme, voksmøl, regnorme, springhaler og kakkelakker.

 

Kvalitetskrybdyrsfoder til dit krybdyr …

Hvert krybdyr har sine behov. Vi sikrer, at når du køber dit krybdyrsfoder på minizoo.dk, at vi har den bedste kvalitet, der kan købes til krybdyr. Vi får leveret friske fårekyllinger og græshopper hver tirsdag, så vi kan sende friske og flotte foderdyr direkte hjem til dig med den højeste foderværdi. Hver onsdag får vi leveret kakerlakker, bananfluer samt krøl og spyfluer. Dette sikrer, at vi hurtigt kan levere friske forsyninger med foder til alle dine typer af krybdyr - lige meget om du har farvefrøer eller store slanger, så har vi den bedste kvalitet af krybdyrsfoder. Skal du have tørfoder til dine skildpadder, så har vi et stort udvalg fra Sera samt Pre Alpin, der er et specielt godt foder fra de tyske alper til alle typer af landskildpadder.

Terrarieborde og terrarielamper

På MiniZoo sælger vi naturligvis også alt det andet, du har brug for, for at skabe det helt rigtige miljø i dit terrarie, såsom terrarielamper, vandskåle til krybdyr og dekoration til terrarier, ligesom vi sælger flere forskellige terrarieborde, så du kan finde et, der passer perfekt ind i din indretning derhjemme. Vi har både terrarieborde i aluminium og møbelskabe. Så klik dig godt omkring.

Krav til terrarieudstyr?

Når du bestiller terrarier og terrarieudstyr på minizoo.dk, skal du overveje, hvad du sætter af krav til til udstyret eller terrariet. Skal det fx kunne deles op, så du kan have flere krybdyr adskilt? Skal varmen tænde og slukke automatisk? Er dit varmekabel stort nok til vinter? Er du i tvivl, så kontakt os eller kig ned i en af vores butikker til en snak med en af vores erfarne dyrepassere.

 


Hvilke kvaliteter og funktionaliteter skal terrariet have?

Dit krybdyr har brug for varme og UVB-lys (størstedelen af alle krybdyr), som er de vigtigste faktorer for, at dit krybdyr klarer sig optimalt i terrariet og vil yngle. Derefter handler det om den korrekte størrelse terrarium til dit ønskede krybdyr, for køber du det for stort, vil krybdyret måske ikke spise, da det kan føle sig stresset af omgivelserne, og er det for småt, skal du snart købe et større. Overvejelserne er mange, før du køber et nyt terrarium eller udstyr.

 


Terrarieudstyrets kvalitet

Hos os finder du alle de største mærker inden for terrariehobbyen, som alle er meget afprøvede mærker, brugt af tusinder af terrariekunder verden over. Vi sælger kun den bedste kvalitet, der fås til terrarier. Derved undgår du at købe noget dyrt eller billigt udstyr, som ikke kan bruges eller bare går i stykker efter kort tid. Kort sagt, vi ønsker at sælge en god kvalitet fra de store mærker som Exoterra og Lucky Reptile. Vi har også specialiserede mærker som Nekton, som kun laver vitaminer og kalk til krybdyr i verdens bedste kvalitet.  

 

Hvordan skal terrarieudstyret bruges?

Ligesom os mennesker, så trives dit krybdyr bedst ved de korrekte værdier. Det gælder om at have en korrekt temperatur og den rette mængde UVB-lys. Holder du for eksempel ørkendyr som skægagamer, så anbefales det (og en af hovedreglerne i terrariehobbyen) at udskifte alt dit UVB-lys årligt, idet UVB-indholdet i pærerne og lysstofrørene nedsættes kraftigt efter 6 måneder, og efter 12 måneder er der næsten ingenting tilbage. Og det er ikke noget, du kan se med det blotte øje. Vær forsigtig, når du installerer alle typer af lyskilder i terrariet, så du ikke får sat fedtfingre på pærerne, som vil kunne få pæren til at springe, og du må købe en ny! Vær især opmærksom på, når du duscher i terrariet, at du ikke får sprøjtet på nogle af varmekilderne, som kan få dem til at springe, eller hvis du hælder koldt vand på terrarieruden, hvor du har en varmeplade eller et varmekabel. Dette temperaturskifte kan få glasruden til at flække.

 

Terrarieudstyr til alle typer af krybdyr uanset størrelse

Der er rigtig mange mærker af terrarieudstyr, vi har valgt dem hvor du får den bedste kvalitet og det bredeste udvalg. Men vi leder hele tiden efter nye gode mærker, der kan øge interessen indenfor terrarie hobbyén samt trivslen på dit krybdyr. Vi har mærker som Solar Raptor som er et specialiseret mærke til krybdyr, de er kendt for deres særlig store udvalg i lyskilder til krybdyr uanset størrelsen på din slange eller skildpadde så har de UVB lyset og varmespottet der passer.

 

Allergivenligt at holde krybdyr

Vi mennesker kan ikke få allergi over for krybdyr; der er ingen sygdomme, der kan smitte fra et krybdyr til et menneske. Men én undtagelse er tarmsystemet hos landskildpadder, de kan godt bære salmonella. Det er derfor altid vigtigt, at man husker at vaske sine fingre, når du har kælet eller flyttet på dit krybdyr. Har man en allergiker i familien, men alligevel gerne vil holde dyr, kan det altid anbefales at holde krybdyr. Så er I nysgerrige efter at prøve at holde en slange i terrariet derhjemme, kan I roligt prøve, der er ingen chancer for at udvikle mere allergi over for slangen.

 

Krybdyr som kæledyr!

Krybdyr er som hovedregel ikke et kæledyr, men et hobbydyr, der kan betragtes og studeres i deres terrarium. Dog er der visse krybdyr, der kan anbefales at holde som gode begynderdyr eller krybdyr til børn. Afhængig af, hvad man ønsker sig, så kan en kornsnog altid anbefales eller en skægagame som et ørkendyr. Begge dyr er rolige krybdyr og kan håndteres af børn. Kig endelig ned i en af vores butikker, hvis du er i tvivl om, hvordan dit barn vil reagere på en slange kravlende op ad armen. Det kan vi afprøve i fælleskab med vores erfarne dyrepassere i en af vores Minizoo-butikker.

 

Ørkenterrarie elller jungleterrarie?

Valget afhænger af dit ønskede krybdyr. Terrarierne laves forskelligt afhængig af formålet. Jungle-terrarier laves ofte høje og smalle med meget lidt udluftning for at kunne holde på en høj fugtighed for at imitere junglen. Ørkenterrarier er ikke så høje, men dybe og aflange, idet ørkendyr som eksempelvis leopard gecko og dværgskægagamer bruger bundarealet i terrariet at leve på og ikke så meget højden. Udluftningen er også væsentlig større, for at luften ikke står stille i dit ørkenterrarie.

 

Billigt terrarieudstyr leveret direkte til din dør 

Er du træt af at slæbe tungt bundlag, sten og grus hjem? Eller skal du have hjælp til at bære dit terrarie op på 3. sal? Så bestil dine terrarievarer på minizoo.dk Vi sender terrarieudstyret lige hjem til dig indenfor 1-2 hverdage. Vi sender alle typer af vores terrarievarer til Danmarks bedste priser.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund