Vandbehandlingsprodukter til saltvandsakvarier

Noget af det vigtigste at holde øje med som akvarist er kvaliteten af vandet. En vis procentdel af vandet i akvariet skal skiftes relativt hyppigt (ca. hver 14. dag), men der er andre ting, du også kan gøre, for at holde vandkvaliteten høj i dit saltvandsakvarium. Her på siden har vi samlet de forskellige vandbehandlingsprodukter til saltvandsakvarier, som vi har i sortimentet. Du finder alt lige fra medicin til ekstra salt – klik på den kategori, du gerne vil kigge nærmere på.

H.Balling Metode

Mikroelementer

Plejemidler til saltvand

Salt

Tilsætningsstoffer

Vandbehandling til saltvand

Hvis du har et saltvandsakvarium, og du gerne vil være sikker på, at vandværdierne er i top, så har vi lige de produkter, du skal bruge. Uanset typen af saltvandsfisk og størrelsen på akvariet finder du kvalitetsprodukter til bl.a. fjernelse af overskydende fosfor i vandet. Du finder også glasrosedræber, flydende magnesium, antiparasitbehandlinger, mv.

 

Hvorfor skal jeg bruge vandbehandlingsprodukter?

Langt hen ad vejen kan du klare dig rigtig fint med et filter i dit akvarium. Det sørger for at rense vandet og dermed holde nogenlunde styr på vandværdierne. Af og til opstår der imidlertid alligevel ubalance i vandværdierne, fx pga. sygdomme i fisk eller planter, og her er vandbehandlingsprodukterne til saltvandsakvarier rigtig praktiske.

 

Bakteriehæmmende kur – med bakterier

Bakterier er generelt rigtig gavnlige for akvariet, men kommer der for mange bakterier, eller er det de forkerte bakterier, der er der, er det ikke så godt. Har du et akvarium, der konstant giver dig grå hår i hovedet, kan det være, at der er tale om skadelige bakterier og/eller parasitter, der skaber affaldsstoffer og dermed gør vandet urent. Her er det ideelt at bekæmpe bakterierne med … bakterier. Naturlige, fotosyntetiske bakterier, som bekæmper og uskadeliggør de ’farlige’ bakterier. Smart og helt ufarligt for både fisk og akvarieplanter.

 

Salt

Som indehaver af et saltvandsakvarium ved du formentlig, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilken type salt du bruger til vandet. Almindeligt køkkensalt er no-go, men her hos MiniZoo finder du et bredt udvalg af salt, som du kan bruge i stedet. Saltet er specialudviklet til akvariebrug og indeholder en lang række mineraler og stoffer, som dine saltvandsfisk har brug for for at trives. Husk at blande vand og salt i det rette forhold (ca. 1.023-1.026) – brug gerne et hydrometer.

 

Tilsætningsstoffer til koralrev

Har du koraller i akvariet, har du formentlig stiftet bekendtskab med de forskellige tilsætningsstoffer, der skal til, for at fremhæve dels farver, dels dyreliv. Køb bl.a. strontium-supplement, Pro Coral Phyton, Pro Coral Zooton, Red Sea Max Reef Colors og meget andet for at få koralrevet til at trives bedst muligt.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund