Jord og ler til havedamsplanter

En havedam bør være fyldt med liv både i form af fisk og planter. Planterne har behov for jord at gro i, og selv om det ville være både nemt og praktisk kan den ikke bare fyldes med traditionel havejord, men har i stedet behov for en særlig type jord. I denne kategori finder du alt det, du skal bruge for at kunne plante dine havedamsplanter i og omkring din havedam. Jorden og leret er naturligvis fri for gift og er desuden ikke gødet. 

Havejord

Særlig jord og ler til havedamsbrug

Jord og ler til brug i havedammen er fri for plantegødning og kan bruges både i og omkring havedammen uden at skade planter, fisk og/eller vandmiljø. Grunden til, at du ikke bare kan bruge almindelig havejord er, at havedammen er i konstant kontakt med vand og derfor har behov for en særlig type jord, som ikke danner alger, og som giver havedamsplanterne de optimale vækstbetingelser.

 

Forskellige typer jord til forskellige planter

Forskellige typer havedamsplanter har desuden behov for forskellige typer jord og ler – åkander skal f.eks. bruge såkaldt åkandeler (en lerblanding med masser af næring), mens mange øvrige havedamsplanter skal bruge havedamsjord, som er en blanding af mineraljord og spagnum. Denne type jord er let og kan nemt bruges omkring forskellige vandplanters rødder. Vi anbefaler at placere vandplanterne i plantepotter med hessian i for dels at beskytte jorden, dels at beskytte planternes sarte rødder.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund