Filtersystemer til saltvandsakvarier

Et filtersystem til saltvandsakvariet er ikke sådan lige at slippe uden om. Systemet filtrerer og renser nemlig vandet og er altså medvirkende til at holde vandet rent og klart. Filtersystemer fås i mange forskellige typer og i flere prisklasser, så der er noget til enhver. Se dig omkring på siden her, hvor du finder hele vores udvalg af filtersystemer til saltvandsakvarier. Og har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Byg Selv Filtersystem

Ecosystems Filtre

Fosfat Filtersystem

Kalkreaktor

Nitratfiltre

Rullefilter

Hvad er et filtersystem til saltvandsakvarier?

Et filtersystem til saltvandsakvarier adskiller sig ikke særlig meget fra filtersystemer til ferskvandsakvarier i den forstand, at systemet i begge tilfælde renser akvariets vand. Det fungerer på den måde, at systemet pumper vand gennem et filter, renser det for urenheder og sender det retur til akvariet. Hvis du ikke havde et filtersystem i dit akvarium, ville vandet hurtigt blive beskidt og plumret. På denne side finder du et stort udvalg af komplette filtersystemer, filtre og øvrige løsdele til systemer – var det fx noget med kul-filtersystemer, nitratfiltre eller pumper og sandfiltre? Eller noget helt fjerde?

 

Hvilket filtersystem til hvilket akvarium?

Typen af filtersystem du skal vælge, afhænger af, hvilken type akvarium du har, og – først og fremmest – hvilke fisk du har. Spørg os til råds, hvis du er i tvivl om, hvilken type system, du bør vælge til dit fiskehold.

 

Akvariefiltre – indvendige eller udvendige?

En tommelfingerregel siger, at indvendige akvariefiltre passer bedst til mindre akvarier – altså akvarier med en volumen på maks. 325 liter. Filtervolumen på de indvendige filtersystemer er ikke så stor, og det stiller krav til rensningen af filteret, for at det fungerer optimalt. De indvendige filtre fylder i sagens natur mere i akvariet end de udvendige gør, men de fungerer upåklageligt.

 

Udvendige filtersystemer er ideelle til større akvarier. Filtermaterialet behøver ikke blive renset så tit, de filtrerer vandet hurtigere, og det er nemt at skjule filtersystemet – særligt, hvis dit saltvandsakvarium er placeret på et akvarieskab eller lignende.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund