Havedamsfisk

Ingen havedam uden fisk. I hvert fald ikke, hvis du gerne vil have en hyggelig og stemningsfuld havedam fuld af liv. Der findes efterhånden op til flere robuste fiskearter, der sagtens kan tåle det danske klima – lige fra de våde og varme somre til de kolde, uforudsigelige vintre. Her på siden finder du en oversigt over de forskellige havedamsfisk, du kan få hos MiniZoo.dk. Bemærk, at du ikke kan købe levende dyr online hos os, men det kan du i en af vores fysiske butikker. Her på siden kan du i stedet samle inspiration og finde ud af mere konkret, hvilke typer fisk du gerne vil have i din havedam. Skal det fx være guldfisk, karper, suder, stør eller koier? Eller nogle helt sjette? Spørg os gerne, hvis du har spørgsmål og/eller brug for gode råd til valg af havedamsfisk. Vores personale er faguddannet og ved alt, hvad der er værd at vide om havedamme, havedamsfisk og alt, hvad dertil hører.

Guldfisk

Karper, Suder og Stør M.M.

Koier

Havedamsfisk af forskellig art

Hos MiniZoo finder du bl.a. guldfisk, karper, suder, stør og koier til din havedam. Alle arterne kan sagtens klare den danske vinter (og sommer, for den sags skyld), men det kræver naturligvis, at de rette forhold er til stede, så som det rette foder, et effektivt filter, eventuel belysning, mv.

 

Guldfisk til havedammen

En af de mest klassiske fisk til havedammen er guldfisk. De er meget robuste og egner sig især godt til de mere ’simple’ havedamme med standardfilter (mekanisk/biologisk), en række forskellige planter og fisk. Guldfisk hedder Carassius Auratus på latin, og arten omfatter mange forskellige varianter, både når det gælder former og farver. De tre typer, der er kendt i Danmark og bruges til havedamme, er Common, Comet og Sarassa. Sidstnævnte er rød og hvid.

 

Koier

Koier – eller koikarper, som de også hedder – er en japansk fisk, der efterhånden opdrættes i flere andre lande, bl.a. i Israel. Koien er utrolig flot, og den kan blive stor. Har du koier i din havedam, er du garanteret en waouw-faktor, men vær opmærksom på, at koien kræver meget vedligeholdelse af bassinet. Koier roder i dammen (i vegetation og bunddække), de spiser meget, og de vokser meget – til gengæld er de relativt nemme at gøre tamme. Bemærk, at koier stiller særlige krav til dit filteranlæg. Spørg os, hvis der er noget, du er i tvivl om; Så rådgiver vi gerne.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund