Filtersystemer til havedam

Ingen havedam uden et filter. I hvert fald ingen sund havedam uden et filter. Filteret – eller selve filtersystemet – er en meget vigtig del af en havedam. Det er det, der sørger for at rense vandet i dammen, så det er rent og klart, og så vandmiljøet er sundt for både fisk og planter. Det er vigtigt, at du vælger filtersystem alt efter, hvor stor din havedam er/hvor mange liter vand, systemet skal filtrere. Nedenfor finder du alt inden for filtersystemer til havedamme inddelt i underkategorier. Klik på den relevante kategori, alt efter om du har behov for iltsten, mindre filtre eller filter til en større dam. Og spørg os gerne om råd, hvis du har spørgsmål og/eller leder efter noget, du ikke kan finde.

Iltsten

Mindre Havedamsfiltre

PreFilter

Større Filtre

Sådan vælger du det perfekte havedamsfilter

Det er svært at være ejer af en havedam uden også samtidig at have gjort sig nogle tanker om, hvilket filtersystem du vil bruge til den. Filteret kan groft sagt siges at være havebassinets hjerte, og derfor er det vigtigt at du får det helt rigtige. På den måde får du en sund havedam, der trives og kan holde sig flot og sund i lang tid.

 

Størrelsen har noget at sige

Vælg altid filter ud fra, hvor mange liter vand, din havedam rummer. Filteret filtrerer som regel hele dammen i løbet af to timer, så det er vigtigt, at filteret ikke er for småt.

 

Antal fisk i havedammen

Det har også noget at sige, hvor mange fisk, der er i havedammen. Det skyldes, at det er mængden af fisk, der afgør, hvor beskidt vandet bliver. Fiskearten betyder også en del – guldfisk sviner f.eks. ikke så meget, mens koier sviner væsentligt mere.

 

Sollys i havedammen

Hvis din havedam er placeret i direkte sollys, bør du lægge en fjerdedel til vandvolumenen, når du vælger filterstørrelse. Det skyldes primært fordampning af vand og alger der trives i sollys.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund