C02-udstyr til akvarier

Var det noget med struttende sunde akvarieplanter? Så er du havnet det rigtige sted. Her på siden har vi samlet hele vores udvalg af CO2-udstyr til akvarier – vælg mellem gasflasker, komplette sæt eller tilbehør som diffusere, ventiler eller noget helt tredje. Brug udstyret til at tilføre CO2 til akvarievandet, og oplev, hvordan dine akvarieplanter trives og bliver stærkere – og samtidig producerer mere ilt til stor gavn for fiskene.

Hvis du ønsker flotte stenkoraller med knald på farverne,  går du efter at automatisere din kalktilsætning ved hjælp af CO2 og en kalkreaktor. På denne side finder du vores store og alsidige udvalg af CO2-udstyr til saltvandsakvarier – alt lige fra komplette sæt og gasflasker til praktisk tilbehør som ventiler og co2 flasker. Tilfør CO2 igennem en kalkreaktor til dit saltvandsakvarium, og se korallerne trives og øges i størrelse over nogle måneder – til stor glæde for dine saltvandsfisk og dig.

CO2 Gasflasker

CO2 Sæt

CO2 Tilbehør

Den vigtige CO2

Grunden til, at CO2 er så vigtigt for akvariet, hensætter os til skoletidens biologitimer. For det handler nemlig om planter. CO2 – også kaldet kuldioxid – er planternes vigtigste næringsstof. Det hjælper planten til at lave den fotosyntese, der er altafgørende for vækst. En aktiv fotosyntese frigiver overskydende ilt til vandet.

 

Hvad er CO2 i vand egentlig?

I vand findes der tre forskellige typer CO2: CO2 (gas), bikarbonat og karbonat. Alle planter kan udnytte CO2 som gas, mens en gruppe planter også kan udnytte bikarbonat – en stor fordel, da der i hårdt vand let kan forekomme meget høje koncentrationer af netop bikarbonat. Ingen plantegrupper kan i øvrigt anvende karbonat som CO2-kilde.

 

Med CO2-tilførsel i akvariet giver du dine akvarieplanter de bedste vækstmuligheder. Og vil du gøre det ekstra godt for planterne, kan du også tilføre kvælstof, fosfor, mangan og jern til vandet. Dine planter vil takke dig ved at strutte af sundhed og gøre akvariet endnu smukkere. CO2-niveauet bør ligge på 30 ppm/l vand i akvariet – på den måde får planterne dækket sit behov uden at producere for megen ilt, hvilket kan være skadeligt for fiskene.

 

Bemærk, at fotosyntesen kun opstår, når der er lys. Den kan vare op til 12 timer pr. gang, og under hele processen har planterne stort behov for CO2.

 

CO2 til akvariebrug

Mange vurderer, at CO2-tilsætning til de mindre akvarier er for kostbart, og derfor bliver det ofte fravalgt. Men her hos MiniZoo tilbyder vi komplette CO2-sæt, så det bliver både billigere og nemmere at bruge CO2 til alle typer og størrelser akvarier.

 

Derudover har vi flere andre produkter, der alle hjælper med at tilføre CO2 til akvariet. Vi fører udstyr fra flere forskellige producenter og i flere forskellige prisklasser. Fælles for det hele er, at kvaliteten er i top, og at det er nemt at håndtere og betjene. Er der noget, du er i tvivl om ved CO2-udstyr, er du altid velkommen til at spørge; vores personale er faguddannet og kan hjælpe dig med alt, der vedrører akvarier og fiskehold.

Co2 til saltvandsakvarier

Hvorfor er CO2 så vigtig?

CO2 er vigtig for at kunne omdanne calciumgrus eller calciumsten til frit calcium der kan optages af stenkorallerne eller for at danne de flotte røde kalkalger, som netop giver det – mange forbinder med et saltvandsakvarium - Farven. 

CO2 i vand – hvad betyder det?

CO2 må helst ikke findes frit i saltvandsakvariet. Her er det viktigt, at man ikke tilsætter for meget i sin kalkreaktor, så alt CO2 man tilsætter bruges. Kommer der for meget i reaktoren, bliver det ikke forbrugt og kommer ud i akvariet og påvirker pH balancen. 

Det vil altså sige, at du forbedrer dine stenkorallers levevilkår ved at tilsætte CO2 i en kalkreaktor, da denne tilsætter frit calcium til vandet. De vokser dermed bedre og bliver sundere – og hvis du vil dem det ekstra godt, kan du supplere med magnesium inde i kalkreaktoren. 

 

Den fantastiske fotosynte

Fotosyntese er afgørende for næsten alle koraller og planter på planeten, men de behøver ikke bare nogen form for lys, istedetfor kræver de lys i et bestemt område af spektret for at overleve og trives. Bølgelængder som Klorofyl A og  Klorofyl B kræver ligger og topper på 420 nm og 470 nm.  Disse 2 former for klorofyl er de mest dominerende former der findes i koraller og planter. Så en god lyskilde skal der til.

 

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund