C02-udstyr til akvarier

 

Var det noget med struttende sunde akvarieplanter? Så er du havnet det rigtige sted. Her på siden har vi samlet hele vores udvalg af CO2-udstyr til akvarier – vælg mellem gasflasker, komplette sæt eller tilbehør som diffusere, ventiler eller noget helt tredje. Brug udstyret til at tilføre CO2 til akvarievandet, og oplev, hvordan dine akvarieplanter trives og bliver stærkere – og samtidig producerer mere ilt til stor gavn for fiskene.

Den vigtige CO2

Grunden til, at CO2 er så vigtigt for akvariet, hensætter os til skoletidens biologitimer. For det handler nemlig om planter. CO2 – også kaldet kuldioxid – er planternes vigtigste næringsstof. Det hjælper planten til at lave den fotosyntese, der er altafgørende for vækst. En aktiv fotosyntese frigiver overskydende ilt til vandet.

 

Hvad er CO2 i vand egentlig?

I vand findes der tre forskellige typer CO2: CO2 (gas), bikarbonat og karbonat. Alle planter kan udnytte CO2 som gas, mens en gruppe planter også kan udnytte bikarbonat – en stor fordel, da der i hårdt vand let kan forekomme meget høje koncentrationer af netop bikarbonat. Ingen plantegrupper kan i øvrigt anvende karbonat som CO2-kilde.

 

Med CO2-tilførsel i akvariet giver du dine akvarieplanter de bedste vækstmuligheder. Og vil du gøre det ekstra godt for planterne, kan du også tilføre kvælstof, fosfor, mangan og jern til vandet. Dine planter vil takke dig ved at strutte af sundhed og gøre akvariet endnu smukkere. CO2-niveauet bør ligge på 30 ppm/l vand i akvariet – på den måde får planterne dækket sit behov uden at producere for megen ilt, hvilket kan være skadeligt for fiskene.

 

Bemærk, at fotosyntesen kun opstår, når der er lys. Den kan vare op til 12 timer pr. gang, og under hele processen har planterne stort behov for CO2.

 

CO2 til akvariebrug

Mange vurderer, at CO2-tilsætning til de mindre akvarier er for kostbart, og derfor bliver det ofte fravalgt. Men her hos MiniZoo tilbyder vi komplette CO2-sæt, så det bliver både billigere og nemmere at bruge CO2 til alle typer og størrelser akvarier.

 

Derudover har vi flere andre produkter, der alle hjælper med at tilføre CO2 til akvariet. Vi fører udstyr fra flere forskellige producenter og i flere forskellige prisklasser. Fælles for det hele er, at kvaliteten er i top, og at det er nemt at håndtere og betjene. Er der noget, du er i tvivl om ved CO2-udstyr, er du altid velkommen til at spørge; vores personale er faguddannet og kan hjælpe dig med alt, der vedrører akvarier og fiskehold.

© www.minizoo.dk