Vandbehandling til havedam

Rent og sundt vand er alfa og omega for dine fisks trivsel i havedammen. Ved at teste vandet jævnligt holder du dig opdateret omkring, hvorvidt der er for lave eller for høje værdier af enkelte stoffer og/eller om der er sygdomsfremkaldende bakterier i vandet. Her på siden finder du MiniZoos udvalg af vandbehandlingsmidler til havedammen – effektive produkter, der er skånsomme over for både fisk og havedamsplanter. Vælg bl.a. mellem medicin til bekæmpelse af eventuelle sygdomme hos dine havedamsfisk, plejemidler til en bedre vandkvalitet og testbokse til havedammen, som tester forskellige vandværdier.

Plejemidler

Vandbehandling i havedammen – hvorfor det?

Der findes mange forskellige typer vandbehandlingsmidler til havedamsbrug, der kan noget forskelligt, men alle har det til fælles, at de forbedrer vandkvaliteten i havedammen. Vandmiljøet har alt at sige, når det gælder sundheden for både fisk og planter, og derfor er det vigtigt, at du ikke bare overlader det til tilfældighederne og krydser fingre for, at pH-værdien er, som den skal være, og at indholdet af skadelige stoffer ikke er for højt. Her er det nødvendigt at sætte målrettet ind, og det gør du nemmest med dedikerede plejemidler fra MiniZoo.

 

Husk pumpen og filteret!

Med vandbehandlingsprodukter kommer du meget af vejen, men husk også, at det er nødvendigt med et filter, der filtrerer havedammens vand, samt en pumpe, som ilter vandet. Pumpen og filteret kan i mange tilfælde holde vandmiljøet i dammen sundt, men af og til kan der opstå uregelmæssigheder i vandværdierne alligevel, og så er det godt at sætte ind med de rette produkter.

 

Test vandkvaliteten

Har du mistanke om, at alt ikke er, som det skal være i havedammen, på trods af, at der ikke umiddelbart er noget at se, kan det være en god idé at teste vandet. Brug f.eks. et testsæt, der bl.a. tester for fosfat, nitrat, sulfat, mv. Hos MiniZoo finder du også testsæt, der kan måle samtlige vandparametre i havedammen, lige fra ammonium/ammoniak til kobber og jer. Og meget mere. Sættet er nemt at bruge, og du får et hurtigt og præcist svar.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund