Pseudochromis

Pseudochromis eller Dottybacks på engelsk, er en gruppe af små, farverige fisk, der bor i sprækkerne og små huler i koralrevet. De har været populære blandt akvarister siden fremkomsten af koralrevsakvarier.  

Pseudochromis kan gå i mindre akvarier, selvom større akvarier med masser af levende sten er at foretrække. De er territoriale og vil forsvare det område, de har hævdet som deres hjem, ret aggressivt. 

At have flere Pseudochromis afhænger af arten, størrelsen af akvariet og mængden af tilgængelige skjulesteder. Der er en vis succes med at introducere flere Pseudochromis på samme tid, da dette giver hver enkelt mulighed for at etablere et territorium at forsvare, uden at give en fordel til en. 

Når først en Pseudochromis har vænnet sig til et akvarium, er det normalt svært at få introduceret en anden, uden at blive angrebet. Pseudochromis varierer art efter art i aggressivitet, og der skal udvises forsigtighed, når man beslutter sig for, hvilken man skal introducere til sit akvarium.

Pseudochromis er nemme at fodre, og frosent foder såsom Mysis eller Artemia accepteres let. De er også kendt for at fodre på små børsteorme og er blevet introduceret til akvarier for at hjælpe med at kontrollere overdreven børsteormepopulationer. Tilvænnet Pseudochromis eller opdrættede Dottybacks fodres også med pillefoder eller granulat foder.

De lyse farver og måden, hvorpå Pseudochromis svømmer ind og ud af revstenene, har gjort dem til en af de mest populære familier af koralrevsakvarier. De vil ikke skade andre hvirvelløse dyr, med undtagelse af små krebsdyr, de kan spise af.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund