Lysstofrør og pærer til fugle

 

Mange af de fugle, vi holder af at passe og pleje i fangenskab, stammer fra ’de varme lande’, hvor der er meget lys end her i Danmark. Opdrætter du tropefugle, eller har du andre lyssensitive fugle, kan det derfor være en god idé at supplere den almindelige stuebelysning med lysstofrør og/eller pærer specielt beregnet til fugle. Her på siden finder du den belysning til fugle, vi har i sortimentet lige nu. Spørg endelig, hvis der er noget, du ikke kan finde, eller du har generelle spørgsmål om belysning til fugle.

UV-lys

Når solen skinner og rammer huden (eller fjerpragten) danner man D-vitamin. Det skyldes solens UV-stråler, som fugle rent faktisk kan se. En del papegøjer ’omdanner’ oven i købet strålerne og sender dem videre fra sin fjerpragt som synligt lys – i en anden farve. Det er en af naturens små luner, og forskere mener, at graden af fluorescens, som det kaldes, bl.a. er direkte proportionalt med fuglens succes hos det modsatte køn.

 

Hvorfor bruge ekstra lys?

Som fugleejer er det dit job at sørge for, at fuglene trives og har det godt. Og er fuglene fra naturens side vant til et varmt klima og 12-14 timers solskin om dagen, så nytter det ikke noget at stille buret i et mørkt hjørne og håbe, at alting går fint. Lys skal der til, og derfor har du mulighed for at købe lysstofrør og/eller pærer til fugle her hos MiniZoo. Vi har flere forskellige typer at vælge imellem – klik på den relevante kategori, og se nærmere på produkterne. Husk dog, at fugle også har brug for hvile fra tid til anden, så hvis du ikke selv er hjemme til at slukke lyset, kan du evt. installere en lysstyringscomputer eller en almindelig timer.

© www.minizoo.dk