L-maller & Pansermaller

Sugemaller bliver ofte kaldt Ancistrus men det er kun den almindeligste sugemaller i branchen. Der er mange andre hvor de fleste bliver kandt på sine L-numre. En fælles ordren så det er nemt at klasificere dem. De tilhører formelt en slægt af sugemaller (Loricariidae) fra ordenen Siluriformes.

De fleste sugemaller der importeres bliver omkring 8-13 cm men der er mange arter og nogle bliver rigtig store. De betragtes som akvariets skraldemand. Det er som sådan korrekt, at den spiser det foder der daler til bunden og mange af de alger der sidder på ruder og dekorationer, men det er vigtigt at huske at den også har egne krav til foder, bl.a skal den have grønttilskud og den skal have adgang til en trærod da det er vigtigt for dens fordøjelse, at den kan raspe træ af roden.

Sugemaller er nemme at holde, men de er territoriale fisk der kræver ret meget plads, hvis man skal have flere af dem. Den er mest aktiv i sine unge år, og generelt er den mest aktiv om natten.

Pansermaller er spændende små maller, der lever langs bunden hvor de støvsuger for spiselige emner.  Slægstnavnet er Corydoras og findes i store dele af sydamerika.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund