Varmelegemer til saltvandsakvarier

 

Hos MiniZoo har vi et bredt udvalg af varmelegemer til saltvandsakvarier, og her på siden finder du alt inden for kategorien. Ganske kort fortalt, så opvarmer varmelegemet akvarievandet og er ideelt til saltvandsfisk, der kræver relativt høje temperaturer. Hvis du vil vide mere om varmelegemer til saltvandsakvariet, kan du læse mere nedenfor, eller besøge en af vores butikker, hvor vores kompetente og faguddannede personale står parat til at hjælpe dig.

Så varmt skal vandet være

Om du har behov for et varmelegeme i dit saltvandsakvarium eller ej, afhænger helt og holdent af den type fisk, du har gående. Har de behov for ekstra varme, eller klarer de sig fint uden? Særligt tropiske fiskearter har god gavn af et varmelegeme, mens fisk, der fra naturens side er udviklet til at leve i koldere vandmiljøer, ikke behøver det. Er du i tvivl om, hvilken temperatur vandet skal have, er du altid velkommen til at kontakte os – det er nemlig meget vigtigt, at fisk lever i den rette temperatur, da de ellers ikke trives optimalt.

 

Nej tak til svingende vandtemperaturer

Bemærk, at fisk, uanset art, ikke har godt af meget svingende temperaturer. Så hvis dit akvarium har svært ved at holde på varmen i de kolde vintermåneder, kan det være en god idé at supplere med et varmelegeme. Ligesom fiskene kan akvarieplanterne også have behov for en konstant temperatur, så sørg for at undgå hyppige (og store) temperaturudsving.

 

Forskellige varmelegemer

Det er en sand videnskab at finde ud af, hvilke varmelegemer der er ideelle til hvilke typer akvarier, men faktum er, at der findes flere forskellige typer. Foretrækker du fx, at termometret er af glas eller titanium? Og er du til indbygget eller ekstern termostat? Med et glastermometer med indbygget termostat kan du nemt regulere temperaturen vha. en knap på varmelegemet. Med ekstern varmestyring er det lidt mere omstændeligt, men til gengæld er titanium-termometre stort set uopslidelige. Der findes masser af gode varmelegemer på markedet, alle produceret af anerkendte producenter (fx Medic, Jæger eller Aqua), så der er nok at vælge imellem. Husk at se efter effekten (watt), da den ofte varierer.

 

Pas på overophedning af akvariet

En af de største fordele ved et varmelegeme er, at det i høj grad selv regulerer vandtemperaturen i akvariet. Men som med så meget andet, er det vigtigt, at du også bruger din sunde fornuft og selv tjekker temperaturen af og til. Selv om det er sjældent, så kan mekanik fejle, og det kan have fatale følger for både fisk og planter, da de har brug for en konstant temperatur. Gå evt. efter et varmelegeme, der selv slår fra, hvis vandet overstiger 27 grader.

© www.minizoo.dk