Pumper til saltvandsakvarier

 

På denne side finder du en oversigt over akvariepumper, der er særligt velegnede til saltvandsakvarier. Vi har et bredt udvalg af cirkulationspumper, løftepumper og luftpumper – alt, hvad der skal til for at gengive de naturlige forhold i havet/på revet. Eller i hvert fald komme så tæt på som muligt.

Akvariepumpens funktion

Pumpe og filter er noget af det første, du bør tænke på, når du overvejer at blive akvarist. Det er nemlig de dele, der gør, at vandet bliver iltet og holdt klart og rent. Derved trives både fisk og planter. Husk imidlertid også at skifte vand jævnligt – i et saltvandsakvarium er tommelfingerreglen, at omkring 10-15 pct. af saltvandet bør udskiftes med nyt saltvand i løbet af en måned. Det er så op til dig, om du foretrækker at udskifte en smule vand hver uge eller lidt mere hver anden uge.

 

Tjek pumpen og filteret, hver gang du har skiftet vand. Hvis der er urenheder i filteret (og det er der!), så rens det i akvarievandet. På den måde beholder du de gavnlige bakterier der, hvor de gør nytte.

 

Cirkulation i saltvandsakvariet

I saltvandsfisks naturlige omgivelser – havet – er der altid masser af bevægelse. Bølger, vandstrømme mv., som er en god idé at forsøge at efterligne i akvariet. Som udgangspunkt skal vandvolumen cirkuleres 10 gange i timen. Dvs. 1.500 l vand, hvis du har et akvarium på 150 l. Det er de færreste pumper, der kan klare jobbet alene, så alt efter dit akvariums opbygning, kan du supplere med en eller flere pumper. Det kan være enten udvendige eller indvendige. Er du meget ambitiøs med dit akvarium, kan du via særlige computere simulere den naturlige bølgeeffekt på revet.

 

Luftpumper til saltvandsakvariet

En luftpumpe giver akvarievandet en ekstra tilførsel af ilt. Luftpumpen er særlig god, hvis du ikke har så mange akvarieplanter, eller vandet bliver varmere. Et optimalt iltindhold i akvariet giver fiskene energi og flotte farver, mens et for lavt indhold gør det svært for fiskene at trække vejret.

 

Spørg os til råds

Hvis du har spørgsmål til pumper til saltvandsakvariet – hvilken en du skal vælge, hvilke der passer bedst til dit akvarium – er du altid velkommen til at kontakte os. Hos MiniZoo bliver du altid betjent af kompetent og imødekommende personale, der ved, hvad han eller hun taler om. God fornøjelse!

© www.minizoo.dk