Luftsten og fittings til luftpumper

 

Når det gælder fisk og vedligeholdelse af saltvandsakvariet, er der ingen vej uden om et helt essentielt stof: luft! På denne side finder du luftsten og fittings til luftpumper – klik på den kategori, du gerne vil se nærmere på, og vælg de produkter, der er relevante for dig. Har du spørgsmål til, hvad du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os.

Den vigtige luft

Luft er ikke bare vigtig for du og jeg – den er også vigtig for dine saltvandsfisk. Ekstremt vigtig, oven i købet. Det er nemlig luft, ilt, der gør, at både fisk og planter trives. At vandet er klart. Og generelt, at alt er godt i akvariet. Et akvariefilter og tilhørende pumpe gør meget af arbejdet – ilter vandet, renser det og sørger for, at den mest åbenlyse snavs forsvinder. Har du behov for fittings til luftpumpen – enten fordi den skal udbygges, eller fordi du skal have en ny, er du kommet til det rette sted. Luftfittings benyttes nemlig hovedsageligt til lige netop det – at opbygge og/eller ændre på eksisterende systemer, hvor luften cirkuleres og trækkes ned til akvariet for at give fiskene luft.

 

Luftsten

Ud over filter og pumpe kan det også være en god idé at bruge luftsten i akvariet. Træluftsten bruges til saltvandsakvariernes luftdrevne proteinskummere. Stenene bør skiftes efter ca. 6 uger – læg mærke til, om de er blevet sorte; det er typisk tegn på, at de trænger til en udskiftning. Du kan også se på størrelsen af luftboblerne – de bliver større, når stenene skal skiftes og altså ikke længere virker optimalt som helt nye luftsten.

© www.minizoo.dk