Filtermaterialer til saltvand

 

Som akvarieejer kan du ikke undgå at skulle investere i et filter. Filteret sørger for et sundt, velafbalanceret vandmiljø for både fisk og planter, og det er med til at holde indholdet af kvælstof i akvariet nede. På denne side har vi samlet de filtermaterialer til saltvandsakvarier, som vi har i sortimentet. Der er noget for enhver smag og pengepung – og til så godt som alle former for filtre og pumper. Klik på den kategori, du gerne vil undersøge nærmere, og spørg gerne, hvis der er materialer, du savner, eller noget, du gerne vil vide mere om.

Filtermaterialer renser vandet

Helt kort fortalt består et filter af en pumpe, der suger vand ind, renser/filtrerer det og sender det retur til akvariet. Generelt bruges filteret til såkaldte spandpumper, eller et hjemmelavet, indvendigt filter. I filteret sidder fibermaterialer – de nedbryder og eliminerer affaldsstoffer fra vandet, bl.a. kvælstof, nitrit og ammonium. Hvis der er for mange affaldsstoffer i vandet, bliver fiskene syge, og derfor er et filter så vigtigt.

 

Biologisk og mekanisk rensning

Der findes både biologisk og mekanisk rensning, når vi taler om akvariefiltre. Den biologiske fremmer bakterievækst af den gavnlige slags – fx den type bakterier, der hæmmer ammoniak – mens den mekaniske rensning så godt som fjerner skadelige partikler i vandet.

 

Hos MiniZoo fører vi flere forskellige typer filtermaterialer til biologisk såvel som mekanisk rensning. Derudover fører vi også aktivt kul, der med fordel kan bruges, hvis der er medikamenter i vandet, eller hvis vandet er blevet misfarvet. Det bør dog ikke bruges for længe ad gangen.

© www.minizoo.dk