Computere til saltvand

 

Som akvarist er der mange ting at holde øje med og huske på, så jo mere, der kan automatiseres, jo nemmere bliver det for dig. Automatisering af stort set hvad som helst kan klares med en akvariecomputer, og her på siden finder du alle dem, vi har til saltvandsakvarier. Det gør det nemt for dig at få et overblik og finde frem til den computer, der passer allerbedst til dig og dit akvarium.

Hvad kan automatiseres i et akvarium?

Der er rigtig mange ting, der kan automatiseres, når det gælder fiskehold og de processer og procedurer, det kræver at få en ordentlig vandkvalitet og optimal trivsel for fisk og planter. Computeren kan f.eks. styre, at akvarieplanterne får tilført den rette mængde plantegødning, og nogle computere holder styr på vandværdierne, mens andre kan styre temperatur eller lys.

 

Hvad er en Redox-computer?

Som erfaren akvarist er du formentlig stødt på Redox-computere – avancerede akvariecomputere, der kan måle pH-værdier og ORP, hvis du tilkøber en elektrode til formålet. De hjælper også med at holde styr på, at de anaerobe biologiske filtre fungerer, og at mængden af ozon i akvariet er tilstrækkelig. Der er forskel på typen af Redox-computere, men nogle af dem fås med touch-knapper – vandtætte, naturligvis – der er nemme at betjene og at kalibrere.

© www.minizoo.dk