CO2-udstyr til saltvandsakvarier

 

Hvis du ønsker flotte stenkoraller med knald på farverne,  går du efter at automatisere din kalktilsætning ved hjælp af CO2 og en kalkreaktor. På denne side finder du vores store og alsidige udvalg af CO2-udstyr til saltvandsakvarier – alt lige fra komplette sæt og gasflasker til praktisk tilbehør som ventiler og co2 flasker. Tilfør CO2 igennem en kalkreaktor til dit saltvandsakvarium, og se korallerne trives og øges i størrelse over nogle måneder – til stor glæde for dine saltvandsfisk og dig.

Hvorfor er CO2 så vigtig?

CO2 er vigtig for at kunne omdanne calciumgrus eller calciumsten til frit calcium der kan optages af stenkorallerne eller for at danne de flotte røde kalkalger, som netop giver det – mange forbinder med et saltvandsakvarium - Farven. 

CO2 i vand – hvad betyder det?

CO2 må helst ikke findes frit i saltvandsakvariet. Her er det viktigt, at man ikke tilsætter for meget i sin kalkreaktor, så alt CO2 man tilsætter bruges. Kommer der for meget i reaktoren, bliver det ikke forbrugt og kommer ud i akvariet og påvirker pH balancen. 

Det vil altså sige, at du forbedrer dine stenkorallers levevilkår ved at tilsætte CO2 i en kalkreaktor, da denne tilsætter frit calcium til vandet. De vokser dermed bedre og bliver sundere – og hvis du vil dem det ekstra godt, kan du supplere med magnesium inde i kalkreaktoren. 

 

Den fantastiske fotosynte

Fotosyntese er afgørende for næsten alle koraller og planter på planeten, men de behøver ikke bare nogen form for lys, istedetfor kræver de lys i et bestemt område af spektret for at overleve og trives. Bølgelængder som Klorofyl A og Klorofyl B kræver ligger og topper på 420 nm og 470 nm.  Disse 2 former for klorofyl er de mest dominerende former der findes i koraller og planter. Så en god lyskilde skal der til.

 

CO2 til saltvandsakvarier

Her hos MiniZoo finder du CO2-udstyr til akvariebrug i flere forskellige prisklasser. Hvis du synes, det bliver for dyrt selv at sammenstykke din CO2-løsning, kan du se nærmere på vores komplette CO2-sæt – de er fornuftige i pris og samtidig nemme at anvende. Alt vores CO2-udstyr er fra anerkendte producenter og fås i flere forskellige prisklasser. Spørg, hvis der er noget, du er i tvivl om – vi er altid parate til at hjælpe.

© www.minizoo.dk