Andet udstyr til saltvandsakvarier

 

Det udstyr til saltvandsakvarier, du ikke finder hos MiniZoo, er ikke værd at finde. Her på siden finder du alt det ’andet udstyr’ til akvarier – det, der er rart lige at have ved hånden, og som er superpraktisk, når det gælder fiskehold, rengøring af akvariet mv. Klik på den kategori nedenfor, der passer bedst til dine behov, og find alt det, du ikke vidste, man ikke kunne leve uden som akvarist.

Tilbehør en masse

Praktisk og funktionelt tilbehør til saltvandsakvariet – i rigtig god kvalitet, så det holder længe, naturligvis. Vælg mellem net, sugekopper, silikone til tætning, rensningsudstyr og meget, meget andet. Vi har det hele og mere til, og vi hjælper gerne, hvis der er noget du, mod forventning, ikke kan finde.

 

Akvarieunderlag

Det er en rigtig god idé, at dit akvarium står på en helt plan flade, før du begynder at fylde planter, bunddække, dekoration og fisk i det. For ikke at tale om vand. En helt plan flade kan du få med et akvarieunderlag, og på den måde sikrer du dig dels, at vandet ikke skvulper ud, fordi akvariet står skævt, dels at skævheden ikke ’vrider’ akvariet og ødelægger glasset. Desuden gør akvarieunderlaget, at overfladen, som akvariet står på, hverken bliver ridset eller skrammet – eller ødelagt af spildt vand o.a.

 

Tilbehør til planter

Hvis du har levende akvarieplanter hos dine fisk, er det vigtigt, at du plejer dem regelmæssigt. Det er både sjovere og nemmere, hvis du har det korrekte udstyr – var det fx noget med en særlig plantesaks, der er specielt udviklet til at lette trimningen af akvarieplanterne? Jævnlig pasning og pleje af planterne gør dem stærkere, sundere og tættere og dermed smukkere at se på.

 

Rensningsudstyr

Både vand og glas i et akvarium har det med at blive beskidt, så det skal gøres rent på jævnlig basis. Når akvariet er rent, er det pænere at se på, og både fisk og planter er gladere. En af de nemmeste måder at rense akvarieglasset er med en såkaldt akvarieskraber, der fås med enten stål eller gummi som ’skraber-del’, alt efter hvor meget skidt der er at få has på.

 

Silikone til akvariebrug

Silikone er et meget effektivt tætningsmiddel, ikke mindst når der er tale om våde ting, som et akvarium jo er. Hvis du bruger akvariesilikone indvendigt i dit akvarieskab, modvirker du, at eventuelt vildfarent vand kommer hen, hvor det ikke skal være. Vælg mellem blå, sort og gennemsigtig silikone.

© www.minizoo.dk