Kradsetræ og klatremøbler til kat

Katte er fra naturens side aktive og energiske dyr, og særligt hvis din kat er en indendørskat, er det godt med kradsetræer og klatremøbler, den kan udfolde sig i og på. På denne side finder du et bredt udvalg af kattemøbler til hjemmet, herunder diverse kradsetræer, hvor katten kan slibe sine negle. Hvis du sørger for at give din kat et godt kradsetræ, sørger du ikke blot for at aktivere den; du slipper også for, at den bruger mindre ønskelige dele af huset som kradsetræ. Sofaen f.eks. Du finder også en række andre praktiske foranstaltninger til kattehjem, bl.a. kattenet, der dels hjælper med at styre kattens færden, dels beskytter dele af hjemmet samt vinduer fra katten. Alle vores klatremøbler, kradsetræer og sikkerhedsforanstaltninger er fremstillet i holdbare materialer, og de kan underholde enhver indendørskat i timevis.

Indendørsnet

Kattens no 1 reservedele

Kradsetræ til Kat

Legeplads

Udendørsnet

Hvad er idéen med kradsetræer og klatremøbler?

Katte elsker at være aktive og bruge kroppen til at klatre, kradse, løbe og lege. Katte elsker også at kravle højt op på ting, så har du en indekat, har du formentlig fundet den oven på et skab eller andre høje steder mere end én gang. Fra højden får katte generelt overblik over sit territorium, så det er lidt af forklaringen på klatrelysten. Et kradsetræ er gerne højt, og så er det lavet af et materiale, hvor katten kan ’hvæsse’ sine kløer. Rent evolutionsmæssigt gør den det for at holde sig klar til jagt – også selv om din indekat sandsynligvis ikke jager så meget.

 

Hvor placeres kradsetræet/klatremøblet derhjemme?

Fordi katte gerne vil have – og bevare – det store overblik, er der god mening i at placere kradsetræ og/eller klatremøbel cirka midt i kattens domæne. Det er f.eks. midtvejs mellem madskål og kattebakke. Et klatremøbel og et kradsetræ må stå model til megen hoppen og springen, bumpen ind i og hvæssen kløer på, så det er vigtigt, at produkterne er stabile. Og det er dem, du finder hos MiniZoo.

 

Størrelsen på kradsetræ/klatremøbel

Jo større behov din kat har for aktivering, jo større bør kradsetræ og klatretårn være. Det vil sige, at indekatten, der kun sjældent bliver stimuleret udendørs, har brug for et mere omfangsrigt klatretårn end katte, der ofte er udenfor. Husk, at du ikke kun behøver ét kradsetræ/klatremøbel – jo flere du har, jo mere bliver din kat aktiveret. En tommelfingerregel er, at din kat bør kunne stå udstrakt på bagbenene og kradse kløer på kradsetræet. Så den størrelse kradsetræ, der er ideelt til en killing, bliver typisk for småt, når din kat vokser til.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund