Plejeprodukter til heste

 

Hold din hest smuk og sund med en række forskellige plejemidler til heste. Her på siden finder du læderpleje til sadler og trenser, produkter til optimal Staldhygiejne og pelsplejeprodukter og meget andet. Alt naturligvis fra velkendte producenter og i høj kvalitet. Klik på den kategori, du gerne vil se nærmere på – så finder du forhåbentlig det, du søger.

Optimal pelspleje af din hest

For at holde din hests pels ren, sund og skinnende blank er det vigtigt, at du strigler og børster den regelmæssigt. Hos MiniZoo finder du alt, hvad du skal bruge til formålet – vælg bl.a. mellem børster, strigler, kamme og shampoo. Når din hest har været udenfor – hvad enten det er i folden, på marken eller på ridebanen – er det nærmest uundgåeligt, at den bliver beskidt. En snavset pels er ubehagelig for din hest at gå rundt med og sammen med sved fra træningen, kan det oven i købet også blive generende og give sår og rifter.

 

Så ofte bør du børste og strigle din hest

Du kan med fordel børste og strigle din hest før rideturen for at fjerne støv og snavs fra båsen og/eller marken, og efter rideturen strigler du så igen for at fjerne nytilkommet snavs og eventuel sved. Er din hest meget svedig efter træning, kan du bruge en svedskraber til at fjerne det med. Ved stævner er hestens udseende i mange tilfælde med i helhedsbedømmelsen, så her er det særlig vigtigt at have en skinnende ren hest. Vask evt. manke og hale i hesteshampoo, før du børster godt igennem. Børstning og strigling af din hest er i øvrigt oftest en hyggestund, hvor du kommer rigtig tæt på hesten og opdager, hvis den har skrammer, ømme steder eller lignende.

 

Hovpleje

Din hests hove er en meget vigtig del af dens velbefindende, og derfor er det alfa og omega, at du sørger for at rense og pleje dem jævnligt. Hovrensning skal helst finde sted dagligt – og meget gerne flere gange om dagen. Så opdager du nemlig, hvis der sidder sten eller andre fremmedlegemer fast ved strålen (det bløde punkt midt i hoven), der kan genere og i værste tilfælde gøre din hest halt. Hvis din hest har meget tørre hove, kan du med fordel væde dem med vand og/eller smøre dem med hovfedt/hovolie.

© www.minizoo.dk