Mineraler og vitaminer til heste

En ting er godt foder til din hest – en anden ting er vitaminer og mineraler, der giver hesten dét ekstra i forhold til at holde pelsen og hovene sunde. Din hest får bl.a. ekstra mineraler via sliksten, der hænger i båsen, så den selv kan regulere sit behov. Her på siden har vi samlet vores udvalg af sliksten og kosttilskud til din hest. Det giver dig et nemt og hurtigt overblik og sikrer, at din hest er ved optimalt helbred.

Sliksten

Hvorfor har heste behov for vitaminer?

Lige som vi mennesker har behov for vitaminer, kan heste også have det. Vitamintilskud kan gives separat eller blandet sammen med grov- eller tilskudsfoder. Der er vitaminer i langt de fleste færdige foderblandinger, så langt hen ad vejen skal du ’bare’ holde øje med, at din hest får den rette mængde foder i forhold til sin alder, vægt og aktivitetsniveau.

 

Vand- og fedtopløselige vitaminer

Der findes groft sagt to forskellige typer vitaminer – de vandopløselige og de fedtopløselige. Førstnævnte danner hesten selv i stortarmen i større eller mindre mængder, og er der for mange, bliver de udskilt via urinen. Om din hest danner nok vandopløselige vitaminer, afhænger af det foder, den får. Grovfoder (wrap, hø, græs) er den bedste kilde til vitaminer. Fedtopløselige vitaminer dannes ikke automatisk og gives derfor som tilskud, typisk via foderet. Denne type vitaminer udskilles ikke automatisk fra kroppen, og derfor er det meget vigtigt, at de ikke bliver overdoseret. Dosis skal afstemmes med hestens vægt, træning og almene huld, og det er ikke ’bare lige’. Vi anbefaler derfor, at du konsulterer en dyrlæge, professionel foderplanlægger eller som minimum tager en snak med vores faguddannede personale, før du selv kaster dig ud i at give din hest fedtopløselige vitaminer.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund