Hestesadler og tilbehør

 

Hestesadler fås i flere forskellige størrelser, materialer og udformninger, og hvilken du skal have afhænger af størrelsen på din hest, typen af hest, størrelsen af dig og formålet med sadlen – skal du bruge den til spring eller dressur? Konkurrencer, i skov eller på ridebane? Hos MiniZoo finder du lædersadler, ponysadler og tilbehør i form af sadelunderlag. Kvaliteten er altid i top, og priserne er konkurrencedygtige. Klik på den kategori du gerne vil se nærmere på, og husk, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, du gerne vil vide mere om.

Vælg den rigtige sadel

Som nævnt ovenfor findes der en lang række forskellige sadler. Derfor er det vigtigt at være opmærksom, før du investerer i den første den bedste. Først skal du gøre dig klart, hvad sadlens primære formål er. Spring, dressur, løb eller westernridning? Derefter er det tid til at tænke over materialet, der varierer mellem læder, skind og kunststof/kunstlæder. Lædersadler er de mest traditionelle, og de kan holde nærmest uendeligt, hvis de bliver passet godt på. Sidst, men absolut ikke mindst, er det tid til at tænke på pasform for både dig og din hest. Det er utrolig vigtigt, at sadlen sidder godt på hestens ryg, da den ellers kan give sår og skrammer. Den skal sidde godt fast uden at kunne rykke sig – dog må den ikke sidde så tæt, at den gnaver.

 

Sadelunderlag

Hvis du vil beskytte din sadel mod snavs og slid – og til dels også skåne din hests ryg – kan du investere i et sadelunderlag. Underlagene fås i flere forskellige farver og materialer og er dejligt bløde for hesten. Dog kan et underlag ikke kompensere for en dårlig pasform af sadlen, så husk, at din sadel skal passe perfekt til din hest.

© www.minizoo.dk