Hestefoder

 

Uanset om du holder ponyer, race-, sports- eller avlsheste kan vi hjælpe dig med den rette type foder – vælg mellem müsli, pellets, tilskudsfoder, grovfoder eller fuldfoder – alt sammen fra velkendte producenter som EquiFirst. Ud over foder tilbyder vi også godbidder til heste. Klik på den kategori, du gerne vil se nærmere på, og husk, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til fodring af din hest.

Korrekt fodring af din hest

Der findes helt utrolig meget hestefoder på markedet, og rådene om, hvordan du fodrer din hest korrekt, er cirka lige så mangfoldige. Den bedste tommelfingerregel til korrekt fodring af din hest er, at du skal se på dens trivsel. Har den det godt, er pelsen blank, og er der god energi? Det er ikke alt, der virker på én hest, der virker på en anden – lige som mennesker er heste forskellige, så brug dine sunde fornuft og gode øjne.

 

Den rette fodersammensætning

At se på hestens trivsel er et godt udgangspunkt, men selve foder-basen skal være på plads. Det kommer den, hvis foderet indeholder den rette sammensætning af næringsstoffer; kulhydrat, protein, fedt, vitaminer og mineraler. Hvor hurtigt optagelige de forskellige næringsstoffer er, varierer meget fra mærke til mærke – og bearbejdningen (korn, pellets, müsli) har også noget at sige. Det er naturligvis vigtigt at se på, hvor aktiv din hest er, hvor mange penge du har til foder, og hvor gode dine muligheder for at opbevare foderet er.

 

Som foder-base bør din hest få grovfoder af god kvalitet – bl.a. hø, wrap eller frisk græs, når det er årstid til det. Grovfoderet stimulerer hestens tarm og sikrer, at maven holdes i gang. Ud over grovfoder er det en god idé at supplere med kraftfoder, hvilket gør det muligt at give vitaminer, mineraler og hurtig energi via en anden foderkilde end grovfoderet. Man opdeler kraftfoder i hhv. fuldfoder og tilskudsfoder, hvor førstnævnte er udviklet til de forskellige typer heste, mens sidstnævnte er et koncentreret supplement af vitaminer, mineraler og proteiner. Tilskudsfoder bør ikke gives alene, men bør gives sammen med f.eks. havre eller roepiller.

 

EquiFirst-hestefoder

Hos MiniZoo finder du det komplette sortiment af kvalitetsfoder fra EquiFirst. Foderet er fremstillet af fibre, hørfrø og varmebehandlet korn og er nemt for din hest at fordøje, og hver enkelt blanding er tilpasset forskellige discipliner. Se mere om hver enkelt blanding under kategorien.

© www.minizoo.dk