Grimer til heste

 

Er du på jagt efter en ny grime til din hest, er du kommet til det rette sted. Her på siden har vi samlet hele vores udvalg af læder- og nylongrimer, billige markgrimer, refleksgrimer og førsteklasses kvalitetsgriber med blød næse- og nakkebeskyttelse for øget komfort. Vi har også mudkurve til heste og ponyer. 

Grimen er helt uundværlig i dagligdagen med din hest – både når du trækker den mellem folden og stalden, og når du transporterer den generelt. Husk også et holdbart træktov. Er du i tvivl om, hvilken grime, der passer bedst til din hest og dine behov, så spørg os gerne om råd – vores faguddannede personale ser frem til at hjælpe dig med at træffe det rette grimevalg.

Hvad er en grime?

Helt kort fortalt, så er en grime et hovedtøj/en trense – bare uden bid og tøjler. Din hest kan have grimen på hele tiden (bortset fra, når den har en trense på, altså), også på marken/i folden. Det er dog ikke nødvendigt, og det er helt op til dig, om du foretrækker, at din hest har grime på altid, eller kun når den skal flyttes eller transporteres.

 

Hvad skal grimen bruges til?

Du skal bruge grimen, når du skal flytte din hest fra A til B. Du kan enten tage et fast greb i grimen lige ved siden af mulen, eller du kan sætte et træktov fast i grimen (også kaldet et grimeskaft), som du kan føre hesten i.

 

Forskel på grimer

Hos MiniZoo finder du flere forskellige grimer i forskellige farver, materialer og udformninger. Hver model har sine fordele – grimerne i nylon er f.eks. utrolig holdbare og slidstærke, lædergrimerne er meget holdbare og lækre, men kræver jævnlig pleje, grimerne med refleksbånd er særligt praktiske i de mørke vintermåneder, og de forede grimer er ekstra velegnede, hvis din hest har sår og/eller er en smule sart på huden bag ørerne og på næseryggen. De fleste grimer er justerbare omkring mule og nakke, så du kan tilpasse den netop din hest.

 

Grimestørrelse

Husk, at grimen skal være behagelig for din hest at have på – den må aldrig være for stram og/eller hindre din hest i at gabe. Omvendt må den heller ikke være for stor, da den så falder af. Spørg os til råds, hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse grime du skal bruge til din hest.

© www.minizoo.dk