Dækkener til hest

 

Hvis din hest går ude det meste af året – også i dårligt vejr – kan det være en god idé at give den et dækken på. Det beskytter hesten og holder på varmen, så din hest ikke bliver kold. Dækkener kan også bruges til at minimere hestens ’vinterpels’ – hvis din hest bruger dækken jævnligt, udvikler den ikke så kraftig pels som de heste, der ikke bruger dækken. Hos MiniZoo finder du mange forskellige typer dækkener til din hest – uanset om det er et varmt fleece-dækken, et skridtdækken og/eller et dækken med reflekser til den mørke tid, du skal bruge. Klik på den relevante kategori nedenfor, og se vores store udvalg.

Hvorfor bruge dækken?

Som nævnt ovenfor er et hestedækken meget effektivt, hvis din hest bruger meget af tiden udendørs. Særligt stævneheste, der bliver klippet om vinteren, har brug for ekstra varme for ikke at fryse – udendørs såvel som indendørs. Et dækken kan også bruges som ’beskyttelse’, hvis du skal starte stævne og gerne vil forberede så meget som muligt på forhånd. Så kan du strigle din hest i forvejen, lægge et dækken på og dermed have minimalt med arbejde foran dig, når det er tid til at sadle op.

 

Sådan bruger du dækkenet

Det er vigtigt at dækkenet passer din hest perfekt og hverken er for stort eller for småt. Faconen skal helst passe til hestens krop, og det må ikke stramme, da det kan give gnavsår. Husk at tilpasse dækkentypen til årstiden – et tyndt dækken om sommeren og et lidt tykkere om vinteren. Det er ikke behageligt for hesten at have det for varmt. Husk at tage dækkenet af din hest regelmæssigt (min. en gang om dagen), så huden kan ånde, og du kan komme til at strigle din hest. Husk også, at din hest skal være helt tør, før den får dækken på – ellers risikerer du, at den får diverse svampe- og/eller hudsygdomme. Det gælder uanset om det er sved eller regnvand, den er blevet våd af. Dækkenet skal desuden vaskes regelmæssigt for at undgå svamp.

© www.minizoo.dk