Kanin

Kaniner er et godt nybegynderdyr, men de er selvfølgelig også gode til erfarne ejere. Til små børn, er det bedst at købe store, rolige kaninracer som fransk vædder, mens voksne og teenagere kan have meget glæde af f.eks. en rex-kanin eller en lille rex, som normalt er aktive og underholdende racer. Dværgvædderen er også en populær kælekanin, der normalt har et roligt temperament, men de anbefales ikke til små børn.

Vores 'kanin mix' kan være krydsninger af flere af de populære racer, men det kan også være renracede kaniner af andre racer end dem, der er nævnt på hjemmesiden. 

Generelt skal man vide, at kaniner ikke kan lide at blive løftet, og man skal derfor gøre sine børn klart at det er kaninen der bestemmer, hvornår den skal snakkes med. Man sætter sig ned på gulvet til kaninen, evt. med en snack i hånden, og hvis kaninen kommer hen til en, kan man nusse den, men hvis den ikke vil snakkes med, skal man respektere dens valg. Kaniner er byttedyr i naturen, så at tage fat i en kanin og løfte den op, er en meget ubehagelig oplevelse for kaninen - selv om nogle kaniner finder sig i det.

Når du køber en kanin skal du være opmærksom på at kaniner kræver mere plads end noget bur kan give dem. Så uanset hvilket bur du vælger, skal kaninen ud og løbe udenfor buret - hver dag. Jo mindre buret er, jo mere tid skal kaninen have udenfor buret og hvis buret er mindre end 120 x 50 x 50 cm, bør det aldrig være lukket - heller ikke om natten, og heller ikke til de mindste kaninracer. Er buret 120 cm eller mere i længden, kan de små kaninracer godt være lukket inde om natten og en del af dagen, men de skal stadig, som absolut minimum, ud og løbe udenfor buret i 3 timer hver dag. Nogle kaniner, uanset race og størrelse, kan slet ikke lide at være i bur og giver sig til at gnave i tremmerne eller bliver aggressive, hvis man lukker dem inde, og det skal man respektere - i så fald skal buret altid stå åbent.

Kaniner er herbivore (plantespisende) og skal primært spise hø, foruden et godt pillefoder, som imødekommer alle kaninens behov.
Man kan supplere med forskellige slagt grønt, f.eks. hjertesalat, brocolli, peberfrugter m.m., når blot kaninen vænnes langsomt til det. Hold igen med agurk og icebergsalat da det kan give vandet afføring og vær også forsigtig med gulerødder - de indeholder for meget sukker og det har kaninens fordøjelse ikke godt af. Generelt er grønt fra naturen bedre, end det du køber - græs, mælkebøtter, skvalderkål, brombærblade osv. er guf for kaniner, men de skal vænnes gradvist til det.

Kaniners tænder er konstant voksende, også kaldet rodåbne. Derfor er det vigtigt med grene, tyggelegetøj og en masse hø.
Hø bruges også til at holde deres mave-tarm-balance i orden.

Da kaniners kost primært skal bestå af hø, bør man blande forskellige slags hø, så de ikke altid tygger på samme måde.

Vi har både kaniner som er unger, og nogle der er lidt ældre. Kaniner kommer i alle størrelser og kan variere i farver. Kaniner kan både bo inde og ude. Hvis du gerne vil have kaninen udenfor, skal det minimum være 10 grader hele døgnet rundt, da de ellers kan blive syge. Når først de er kommet ud, kan de sagtens være ude hele året.

Kaniner skal have et bur der opfylder deres krav. Et godt bur til en kanin er et, hvor den både kan ligge strakt ud i alle retninger, samtidig med at der er plads til et hus den kan gemme sig i, en toiletbakke og en madskål. Den skal kunne rejse sig helt op på bagbenene uden ørene rammer toppen af buret. Hvis buret er lukket om natten, skal der også være plads til at den kan hoppe mindst to gode hop frem og tilbage i buret. Kaniner er planteædere, og har godt af en varieret kost. Kaniner har brug for et super premium foder i pilleform for at holde deres mave-tarm-system godt kørende, samt hø. Se inde under vores foder til kaniner, og find det helt rigtige foder til din kanin. Müsliblandinger bør kun bruges som en lejlighedsvis snack, da kaninens normale foder bør være 100 % i pilleform.

Få del af de spændende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund