Kanin

 

Kaniner er et rigtig godt nybegynder dyr, men kaniner er selvfølgelig også gode til erfarne ejere.

Når du køber en kanin skal du bruge et bur på minimum 110cm x50cm x40cm, hvis kaninen skal gå inde. 
Udendørs kaniner har brug for mere plads, da de løber mere rundt.

Kaniner er herbivores (plantespisende) derfor skal man have et super præmium foder som imødekommer alle kaninens behov.
Man kan suplere med forskellige slagt grønt. Fx: hjertesalat, kinakål, brocolli, peberfrugter mm. Hold igen med agurk og iceberg salat da det kan give vandet afføring.

Kaniners tænder er konstant voksende også kaldet rodløse. Derfor er det vigtigt med grene, tygge legetøj og en masse hø.
Hø bruges også til at holde deres mave-tarm ballance i orden.

Da kaniners kost mest skal bestå af hø, er det vigtigt at man blander forskellige slags hø, så det ikke altid er den samme tyggeform.

Vi har både kaniner som er unger, og nogle lidt ældre. Kaniner kommer i alle størrelse og kan varierer i farver. Kaniner kan både bo inde og ude. Kaniner skal have et bur der opfylder deres krav. Et perfekt bur til en kanin er et hvor den både kan ligge stregt ud på den ene led og den anden, den skal kunne rejse sig helt op uden ørene remmer toppen af buret. Kaniner er planteædere, og har godt af en varieret kost. Kaniner har brug for et super præmium foder for at holde deres mave-tarm system godt kørende samt hø. Se inde under vores foder til kaniner, og find det helt rigtige foder til din kanin. 

© www.minizoo.dk