Redekasser og tilbehør til fugle

 

Redekasser og redemateriale er en nødvendighed, hvis du har en eller flere fugle, der lægger æg – og det har hunfugle det jo med at gøre. Redekassen fungerer også glimrende som gemmested for fuglene. Her på siden finder du hele vores udvalg af redekasser og tilbehør til reder – husk, at redekassen skal have den rigtige størrelse i forhold til dine fugle. Kassen må hverken være for stor eller for lille, da ingen af delene er behageligt for fuglene. Redematerialet hjælper med at isolere redekassen og holde den varm – et must, når der er æg i reden.

Redekasser til undulater

Undulater elsker at gemme sig, og her er en redekasse ideel. Redekassen må imidlertid ikke være for stor, da det føles utrygt for fuglen. Det er en rigtig god idé at vælge en redekasse med en siddepind umiddelbart uden for indgangshullet – her kan undulaten sidde og nette sig og/eller fodre mage eller unger. Undulat-redekasser er konstrueret med en lille hulning, der gør, at æggene bliver, hvor de er. Desuden er det nemt at åbne redekasserne, da de har et låg i toppen – på den måde kan du nemt følge med i den spændende udvikling i redekassen uden at forstyrre alt for meget. Og gøre rent, når det er påkrævet. Undulater kan godt lide bøgeflis eller spåner som redemateriale, men bliv ikke overrasket, hvis du en dag ser, at din undulat har smidt det hele ud af kassen – det kan være, at det ikke lige passede fuglen alligevel, og så må du prøve med en anden type materiale.

 

Redekasser til kanariefugle

Det ville være nærliggende at tro, at kanariefugle er fuldt ud lige så tilfredse med en redekasse til undulater som med øvrige typer redekasser, men det er ikke tilfældet. Kanariefugle bygger nemlig ikke rede i kasser; De opfører sig mere som en solsort og bygger halvåbne reder, som de forer med hø eller kokostrævler. Hos MiniZoo finder du kanariereder specielt til kanariefugle – reder, hvor bunden allerede er lavet, og hvor det eneste, din kanariefugl skal gøre, er at fore den med tilgængeligt redemateriale. Det er nemt at følge med i udviklingen i kanariereden, da den jo er åben, og dermed kan du sikre dig, at alt er, som det skal være.

© www.minizoo.dk