Filtersystemer til ferskvandsakvarier

 

Som ægte fiskeentusiast slipper du ikke uden om at anskaffe dig et filtersystem til akvariet. Det behøver ikke nødvendigvis være dyrt – du skal bare have en form for permanent filtrering, der renser vandet og holder det fint og klart. Her på siden har vi samlet vores udvalg af filtersystemer til ferskvandsakvarier. Se dig omkring, og klik ind på hver kategori for at læse mere om de enkelte typer systemer. Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl om, hvilket system der passer bedst til netop dit akvarium.

Hvad er et filtersystem?

Som nævnt ovenfor sikrer et filtersystem, at vandet, der pumpes gennem akvariet, renses for urenheder. Det gør, at vandet bliver ved med at være klart og rent. Hos MiniZoo har vi et bredt udvalg af filtre og komplette filtersystemer – vælg bl.a. mellem bundfiltre, fosfat-filtersystemer, kul-filtersystemer, luftfiltre, bundfiltre, pumper og sandfiltre, nitratfiltre og meget, meget andet.

 

Hvilket filtersystem skal jeg vælge?

Det er ikke helt lige meget, hvilket filtersystem du vælger til dit akvarium. Typen afhænger af, hvilke fisk du holder – et filter til et selskabsakvarium er nemlig ikke nødvendigvis det samme, som du skal bruge til et cichlideakvarium.

 

Indvendige og udvendige akvariefiltre

Man skelner desuden typisk mellem indvendige og udvendige akvariefiltre. De indvendige er mest velegnede til mindre akvarier (maks. 325 liter). De har til gengæld også mindre filtervolumen, hvilket betyder, at filtermaterialet skal renses ofte. Da filtrene er indvendige, optager de plads i akvariet, men de fungerer godt.

 

De udvendige filtre anbefales typisk til større akvarier. De kan rumme store mængder filtermateriale, der nemt kan udskiftes til nogle af de mange typer filtermaterialer, man kan få. Filtersystemet filtrerer akvarievandet hurtigt, og hvis dit akvarium står på fx et akvarieskab, er det nemt at skjule pumpen/filtersystemet dér. Dermed bliver pumpens indsugning det eneste, der er synligt i akvariet.

 

Spørg os!

Er du i tvivl om, hvilken type filtersystem du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores personale er faguddannet og ser frem til at hjælpe dig med at finde det ideelle filtersystem.

© www.minizoo.dk