Akvariepumper

 

Her på siden har vi samlet hele vores sortiment af akvariepumper og filtre. Der er mange forskellige typer og størrelser, så sandsynligheden for, at du finder en pumpe eller et filter, der passer perfekt til netop dit akvarium, er stor. Vi har inddelt pumperne i forskellige kategorier – på den måde bliver det nemmere for dig at navigere i de mange typer pumper og filtre. Skal du fx bruge en cirkulationspumpe, et hængefilter, et indvendigt filter, en løfte- eller luftpumpe, eller måske var det noget med en udvendig pumpe? 

Den nødvendige akvariepumpe

En akvariepumpe og et akvariefilter er en nødvendighed i stort set alle typer akvarier. Pumpen og filteret sørger for at ilte vandet og filtrere affaldsstoffer fra, hvilket øger vandkvaliteten og fiskenes trivsel. Selv om du har både pumper og filtre, er det imidlertid stadig nødvendigt at skifte vandet hver anden uge som minimum. Det gøres bedst ved at fjerne ca. 20-30 pct. af vandet, hvorefter du fylder op med koldt vand fra hanen. Brug ikke varmt eller lunkent vand, da det indeholder bakterier, der ikke er så gode for fiskene.

 

Husk at rense pumpe og filter

Når du har skiftet vandet, er det en god idé at gøre det til en vane at tjekke pumpen igennem og renser filteret. Rens det i akvariets vand for ikke at fjerne for mange af de gavnlige bakterier, og brug aldrig sæbe eller øvrige rengøringsmidler.

 

Indvendig eller udvendig akvariepumpe?

En akvariepumpe er med til at gøre vandet rent og klart. Den suger vand fra akvariet op i et filter, der nedbryder affaldsstoffer og øvrigt snavs, og herefter bliver vandet sendt tilbage til akvariet. Processen er samtidig med til at ilte vandet. Den indvendige pumpe bruges gerne til mindre akvarier, mens en udvendig pumpe er mest brugt til større akvarier. Sidstnævnte kaldes også for spandpumper, da vandet bliver sendt ned i en form for filtreringsspand, før det kommer tilbage i akvariet.

 

Akvarieluftpumper

Én ting er filteret, en anden er luftpumpen. Den giver ekstra ilttilførsel til vandet – noget, der især er gavnligt, hvis du ikke har særlig mange akvarieplanter, eller hvis du hæver vandets temperatur. Et optimalt iltindhold i vandet hjælper på fiskenes trivsel og kulør. For lidt ilt i vandet gør, at fiskene ikke kan få vejret gennem gællerne, og derfor kan du risikere, at de kommer til at gispe efter luft i vandoverfladen. Er du i tvivl om, hvilke pumper du bør investere i, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

© www.minizoo.dk